måndag 23 mars 2009

När världen möts i Rockneby

Vi dukade till 110. Köpte papperstallrikar till 150. Det kom 160! På ett nafs hade vår Internationella Afton blivit dubbelt så stor jämfört med förra året. Då var det trångt med 80 pers i Klippans lokal, nu var det trångt i Folkets Hus!!

Mycket mat blev det. Och mycket efterrätt. Fantastiskt gott kaffe från Rwanda förresten.

När vi räknade upp alla länder som vi kom från blev det 26!! (När jag själv räknar så här i efterhand får jag det bara till 25, men iaf!) I Rockneby! Allvarligt. Det måste vara ett mirakel. Att se måltidsgemenskapen mellan iranier, irakier, kurder, amerikaner, afghaner, egyptier, vietnameser, palestinier, bosnier, tyskar och kosovoalbaner (för att nämna några).... Och så svenskar.... jo då är det fest av himmelska mått!

Musik framfördes av erfarna proffs och glada amatörer. I en rolig och salig blandning kan man säga. Succénumret "Habibi" framfördes av en underbar kvartett från Egypten, Sverige, Palestina och Somalia. Då kokade Folkets Hus!

Kvällen avslutades med dans. Först irländsk ringdans under Ullis ledning. Sedan iransk dans. Det var ju Nouroz vi firade! Happy New Persian Year 1388! (var det väl?!)

Nouroz Pirouz! Tack Jesus!

Ps. Du som känner mig och har Facebook kan se en film från kvällen på min sida. Ska försöka att få upp den på YouTube snart också, så att fler kan se den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen.se Personligt