torsdag 1 oktober 2009

Så många förebilder

Den senaste veckan har varit full av intryck, full av glädje, full av liv. Först tre dagar i Wilster, Tyskland, där vi fick förmånen att tillbringa tid med en av vår tids främsta teologer, Michael Eaton, som vi känner sedan vi bodde i Kenya. Michael var det svarta fåret i sin familj när han växte upp = pojken som läste böcker. Han bor sedan många år tillbaka i Nairobi, Kenya, där han varit med och startat församlingsrörelsen Christ Co-Fellowship Workers. Han är ett stort föredöme som låtit all sin teoretiska kunskap bli omsatt i praktiken. För att träna och stötta predikanter och pastorer i "tredje världen" skriver han bland annat bibelkommentarer på lättillgängligt språk, utan komplicerade krusiduller, men fulla av sanning!

På vägen hem från Tyskland hämtade vi upp Angela & Greg Kemm från Sydafrika, som varit i Rosengård några dagar. Angela kämpade mot apartheiden och skaffade sig svarta vänner, på den tiden det fortfarande var olagligt. Hon planterade två församlingar i kåkstäderna och fick se Gud göra under i det att Han försåg ett helt område i en kåkstad med riktiga hus. Säkerhetspolisen höll ständigt koll på henne och hennes illegala verksamhet, och hon var en av dem som ockuperade regeringsbyggnaderna till apartheid slutligen släppte sitt grepp. Den kvinnan känner verkligen Jesus! Hon har varit med oss i församlingen Klippan i några dagar, tränat oss och bett för oss.

Jag är så tacksam att vi får lära känna sådana goda föredömen. Precis nu så läste jag på BBC News om ett annat föredöme, som jag dock inte träffat personligen; William Kamkwamba från Malawi. Du kan läsa hans story här http://news.bbc.co.uk/2/hi/africa/8257153.stm. Han har nu skrivit en bok om hur han bland annat byggde ett vindkraftverk och skaffade ström till sin by, The Boy who Harnessed the Wind. Grymt! På YouTube-klippet nedan berättar han kort om boken:

1 kommentar:

  1. Kul att hitta hit Ellen! Lycka till med allt det du gör, nu kan ja spinonera lite på vad som händer :-) Varma höstkramar AmY

    SvaraRadera

Bloggtoppen.se Personligt