söndag 15 februari 2009

Underbara söndag

Jag älskar söndagar. Först en lugn stund med Bibel och kaffekopp :) framför kaminen. Sedan frukost och lite diverse stök innan man är iväg. Så bönestunden tillsammans med de som förbereder för Gudstjänsten. Den är faktiskt en riktig höjdare! Sedan var det dags att repa med dagens band; Josef på bas, Markus på trummor, Adéle sång & så jag själv, sång & piano. Lite innan elva börjar folk strömma in, gamla och nya bekantskaper.

Dax för Gudstjänst eller Söndagsmöte eller vad man nu vill kalla det. I Församlingen Klippan i Rockneby brukar vi börja med en ganska lång stund av "tillbedjan". Det betyder att vi oftast börjar med några rockigare sånger, med texter som påminner oss om Guds karaktär; idag handlade mycket om hans storhet och suveränitet. Sedan fortsätter vi med lite softare stil. Kanske någon kommer fram och delar en bild eller ett ord. Kanske någon ber högt från "bänken" (vi har inga bänkar i Klippan, men iaf). Idag tog det riktigt av när Hossein bad på persiska. Gud talade mycket om sin omsorg om oss idag och att han är den som sätter oss fria (Sanningen ska göra oss fria - Jesus är sanningen!). Sedan predikade Robert första delen i en serie från Ruts bok i Gamla testamentet. Temat var "Guds hand i våra lidanden". Ett stort och viktigt ämne. Efter predikan var det dags för spagetti & köttfärssås, kaffe & irakisk kaka. Å så massa snack med goa vänner.

Underbara söndag!

Ifall du har frågor eller funderingar kring det här med Gudstjänster i Klippan eller Gud i allmänhet, skriv en rad. Våra söndagsmöten är öppna för alla, medlemmar och icke-medlemmar, troende och ateister, kristna och muslimer. Alla är välkomna att komma för att vara med och söka Gud eller bara för att göra ett studiebesök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen.se Personligt