måndag 7 december 2009

Helgen

I fredags morse åkte vi till vår etiopiska familj i Göteborg. Det är alltid fantastiskt roligt att träffas och bara vara tillsammans. Barnbarnet är nu fyra och ett halvt år, full av energi och med massa stories att berätta. I lördags eftermiddag var vi med på mötet i den etiopiska församlingen. Efter deras underbart livliga lovsångsstund, sjöng jag ett par låtar av tillbedjan. Sedan predikade Markus från Filipperbrevet 2 och vi bad för Hanna, Lewi och Selam som åker till Etiopien på fredag. Efter fikat körde vi hemåt igen och nådde lilla huset i Rockneby vid midnatt.

Igår var en glädjedag i församlingen Klippan. Saeid, som bröt nacken när han var i simhallen med jobbet för fyra veckor sedan, var med på mötet!! Han berättade om olyckan och om hur Jesus mötte honom en natt, när Saeid fortfarande nästan var helt förlamad, och helade honom, reste honom upp, så att han kunde röra sig!!! Nu har han nackkrage kvar och mycket smärta, men han kan gå, prata och röra sig. Vi ber att han ska bli totalt återställd och att nackkotan ska bli helad.

Det var också dop; Matilda (12 år), döpte sig. Matilda är uppvuxen i en kristen familj, men nu har tron blivit hennes egen och hon har bestämt sig för att följa Jesus och leva för honom. Därför kunde hon döpa sig.

Man känner att julen och jullovet närmar sig; det är fullt av terminsavslutningar och julfester. Söndag om två veckor (20 dec) har vi vår Julhögtid i Klippan. Då blir det julfika med musik, "julevangeliet" och kanske ett drama :) Välkommen om du har möjlighet (kl.11 i Rockneby Folkets hus).

För övrigt är det gutt med sovmorgon och ledig dag...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen.se Personligt