tisdag 1 december 2009

Väckelsen på Hebriderna

Här kan du läsa ett litet utdrag från väckelsen på Hebriderna (en ögrupp som ligger utanför Skottland).

"Det var efter andra världskriget som två damer hade börjat be för den unga generationen på öarna. Det var Peggy Smith, 84 år gammal, blind och hennes syster Christine Smith, 82 år, dubbelvikt av reumatism. Kriget hade förstört så mycket för människor. Människorna var så trasiga, det fanns så stor hopplöshet, omoral och dryckenskap. Och dessa enkla men brinnande damer får då ett bibelord till sig. Jes.44:3. ”Ty jag skall utgjuta vatten över det som törstar och strömmar över det torra… Och de kände hur de ville söka Gud och be för den unga generationen varje kväll. Klockan tio varje kväll samlades de och bad till 3-4 på morgonen. ”Gud fräls ungdomarna på Hebriderna. Gud kom med vatten över det torra, kom och fräls” Man kan ju tycka att de borde dragit sig tillbaka i deras ålder men inte. Deras hjärta brann fortfarande.

En tid senare så kom det en evangelist till öarna, Duncan Cambell som skulle hålla en kampanj i två veckor. Första kvällen så var kyrkan i den by han var fullpackad och de flesta visste inte varför de kommit. Människor fick möta Gud och flera blev frälsta. Tredje dagen när han
skulle gå upp och predika så hann han inte ens börja predika fören Guds Ande kom, pang! Och han berättar att ett synligt ljussken kom över hela lokalen. Under 3 timmar svepte sig den helige Ande fram och tillbaka över alla ungdomar som var där. Det gick inte att avsluta mötet. Vid midnatt så kom det en hjälpreda till honom och sa att han behövde gå ut. Och när han kom utanför kyrkan så stod där 600 personer i natten, som inte hade fått plats i Kyrkan. Guds Ande kom över dem och de bad med ungdom efter ungdom till frälsning. Kl.4 på morgonen kom det en polis springande och sa till Duncan att komma till polisstationen. För vid polisstationen fanns det flera hundra människor som vaknat mitt i natten och känt behov av hjälp ifrån deras synd. Så därför hade de tagit sig till polisstationen, för det var ju där man brukade få hjälp."

Undrar när vi får se sådan här väckelse i Sverige..?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen.se Personligt